Grízes tészta

Hozzávalók:

  • 35 dkg tészta
  • 14 dkg búzadara
  • 2 dl melegvíz
  • kevés olaj
  • Tálaláshoz:

  • porcukor
  • lekvár
  • Elkészítés:

    A tésztát sós-olajos vízben kifőzzük. Közben kevés olajon lepirítjuk a búzadarát, majd felöntjük a melegvízzel. Folyamatosan kevergetjük, míg el nem párolog a víz (kb. 1-2 perc). A leszűrt tésztát beleforgatjuk a grízbe. Porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s