Fahéjas csiga

Hozzávalók (kb. 24 db-hoz):

Tésztához:

  • 375 ml tej
  • 10 dkg vaj
  • 7,5 dkg cukor
  • 65 dkg liszt
  • 7 g instant élesztő
  • csipet só
  • 1 közepes tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • Töltelékhez:

  • 12,5 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek őrölt fahéj
  • 2,5 dkg darált mandula
  • Tetejére:

  • 1 ek vaj
  • Elkészítés:

    Egy lábasba tesszük a tejet, vajat és cukrot, majd alacsony lángon felmelegítjük. Közben egy tálba tesszük a lisztet, élesztőt, sót, vaníliás cukrot. A tojást villával felverjük, lassan beleöntjük a tejes folyadékba, majd az egészet hozzáadjuk a lisztes masszához. Lisztezett deszkán megdagasztjuk; a végeredmény nagyon rugalmas tészta lesz. Félretesszük, amíg a krém elkészül.

    A puha vajat, cukrot, fahéjat és mandulát krémesre keverjük. A tésztát lisztezett deszkán 35×50 centis téglalapra nyújtjuk. Elegyengetjük rajta a krémet úgy, hogy mindenhova jusson. A hosszabbik oldalánál kezdve óvatosan feltekerjük a tésztát, majd kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket jó szellősen, és 30 percig kelni hagyjuk. 220 fokra előmelegítjük a sütőt. 1 ek vajat felolvasztunk és bekenjük vele a csigák tetejét. 10-12 perc alatt pirosra sülnek.

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s