Spenót krémleves


Hozzávalók (2-3 főre):

  • 1 krumpli
  • 1/2 vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek rétesliszt
  • 6 dl zöldség alaplé
  • 250 g mirelit spenót levél
  • só, bors
  • szerecsendió
  • Elkészítés:

    A krumplit és a hagymát felaprítjuk; utóbbit üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát, krumplit, és tovább pirítjuk. Ezután felöntjük az alaplével és belekeverjük a lisztet. Hozzáadjuk a spenót 3/4-ét. Fedő alatt 15 percig főzzük.
    Közben felaprítjuk a maradék spenótot. Összeturmixoljuk a levest, beletesszük a spenótot. Sózzuk-borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval. Egyet forralunk rajta és kész. Tehetünk bele 1 dl tejszínt, ha úgy jobban szeretjük. Buggyantott tojással vagy reszelt sajttal tálaljuk.

    Megjegyzés: Másnapra főzelék állaga lesz.

    Advertisements

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s