Krumplifőzelék


Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • csipet őrölt fehér bors
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 5 db babérlevél
  • 1 kk majoranna
  • Habaráshoz:

  • 2 dl tejföl
  • 1 ek rétesliszt
  • Elkészítés:

    A krumplit és a hagymát megpucoljuk, felaprítjuk. Utóbbit üvegesre pirítjuk, majd sózzuk-borsozzuk és megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük 1 dl vízzel, hogy ne égjen le. A krumplit a babérlevéllel együtt a hagymához tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt, közepes lángon kb. 30 percig főzzük, amíg puha nem lesz a krumpli.

    Közben elkészítjük a habarást: a lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel. A krumplit sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a majorannát is, majd behabarjuk és sűrűre főzzük.

    Advertisements

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s