Malacka


Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg puha vaj
  • 25 dkg főtt, áttört burgonya
  • 25 dkg túró
  • 2 kk só
  • A tetejére:

  • 1 db felvert tojás pici sóval ízesítve
  • egész fekete bors vagy napraforgómag
  • Elkészítés:

    A hozzávalókból egy laza tésztát gyúrunk és kb. 1 órát a hűtőben pihentetjük. Ezután a tésztát 1–1,5 cm vastagságúra nyújtjuk. A füleket és az orrokat a malacfejekre illesztjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és lekenjük őket tojással.

    Fekete borsból vagy napraforgómagból szemeket ragasztunk rájuk.

    220 fokra előmelegített sütőben kb. 15-30 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

    Advertisements

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s