Fűszeres szezámmagos csirkefalatok

Hozzávalók:

  • 30-40 dkg csirkemellfilé
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk őrölt szegfűszeg
  • 1 tk őrölt csili paprika
  • 3-4 púpos kk só
  • csipet őrölt fekete bors
  • 1 dl tejszín
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 5-7 ek szezámmag
  • Elkészítés:

    Keverjük össze a fűszereket (bors kivételével), aprítsuk fel a húst, fűszerezzük be és tegyük a hűtőbe legalább egy órára. Aprítsuk fel a hagymát és paradicsomot, karikázzuk fel a paprikát. Süssük ki a húst, majd vegyük ki a serpenyőből. Pirítsuk le a hagymát és a szezámmagot, adjuk hozzá a paradicsomot és paprikát, borsozzuk meg, pirítsuk tovább. Pár perc múlva keverjük hozzá a tejszínt. Mikor elkészült, öntsük rá a húsra. Rizzsel vagy salátával tálaljuk.

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s