Csilisbab


Hozzávalók:

  • 30-60 dkg apróra vágott vagy darálthús
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 70 g sűrített paradicsom
  • só, bors
  • 2 ek csilisbab fűszerkeverék*
  • 4 dl víz
  • 300-400 g vörösbab konzerv
  • 300-400 g fehérbab konzerv
  • 300-400 g kukorica konzerv
  • * Helyettesíthető ezek keverékével: pirospaprika, cayenne-i bors, csili, oregánó, római kömény

    Elkészítés:

    Aprítsuk fel a vöröshagymát, majd olajon pirítsuk le. Adjuk hozzá a húst és a fokhagymát. Mikor fehér a hús, sózzuk-borsozzuk, majd összekeverjük a fűszerkeverékkel és sűrített paradicsommal. Ha teszünk bele paprikát vagy paradicsomot, azt is most adjuk hozzá. Felöntjük vízzel, és fedő alatt 30 percig pároljuk. Közben ne hagyjuk leégni. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett konzerveket, és további 10 percig főzzük. Tejföllel tálaljuk.

    Megjegyzés: Gazdagíthatjuk paradicsommal és paprikával.

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s