Tejcsokoládés málnatorta

Hozzávalók (18 cm-es tortaformához):

  • 15 dkg keksz
  • 8 dkg vaj
  • 50 dkg mascarpone
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 20 dkg mirelit málna
  • 3-4 ek porcukor
  • Elkészítés:

    Zsemlemorzsa állagúra törjük a kekszet. Felolvasztjuk a vajat, összekeverjük a kekszmorzsával. Belelapogatjuk a formába, majd hűtőbe tesszük, amíg a krém elkészül.

    A mascarponét elkeverjük a cukorral. Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét és a mascarponéhez keverjük. A málna 2/3-át a kekszre ültetjük, rákenjük a krémet, kb. 8 órára a hűtőbe tesszük. A maradék málnával tálalás előtt díszítjük.

    Advertisements

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s