Csokoládé

Hozzávalók:

  • 1/2 kg cukor
  • 2 dl víz
  • 10 dkg vaj
  • 7 dkg kakaó
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 25 dkg tejpor
  • Elkészítés:

    A cukrot a vízzel sziruppá főzzük. Elég sűrűnek kell lennie, hogy a csoki ne folyjon. Hozzákeverjük a vajat.

    A kakaót, a tejport és a vaníliás cukrot összedolgozzuk, majd a vajas sziruphoz keverjük. Azonnal formákba öntjük, mert hamar szilárdul. Ezután hűvös helyre (de nem hűtőbe, mert ott hűtőszagú lesz) tesszük pár napra, hogy megszilárduljon.

    Variációk: Öntés előtt még gyorsan belekeverhetünk egy kevés zabpelyhet, puffasztott rizst, aszalt gyümölcsöt stb. Vagy öntés után díszíthetjük ezekkel. :)

    Advertisements

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s