Brassói aprópecsenye


Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 TV paprika
  • 1/2 kk őrölt feketebors
  • 1/2 kk őrölt fehérbors
  • 2 tk őrölt pirospaprika
  • 1 tk majoranna
  • 1 kg burgonya
  • Elkészítés:

    A húst, paradicsomot, paprikát és a hagymákat felaprítjuk. A vöröshagymát üvegesre pirítjuk, mellétesszük a fokhagymát, paradicsomot és paprikát. Sózzuk-borsozzuk. Hozzáadjuk a húst és fehérre pirítjuk. Ekkor majorannával ízesítjük, s öntünk hozzá egy kevés vizet, ha szükséges. Kb. 40 percig lefedve pároljuk.

    Közben megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük a krumplit. Leszűrjük, hőálló tálba tesszük. Rátesszük az elkészült húst is a szaftjával együtt, óvatosan elkeverjük. Sütőben kb. 40 perc alatt készresütjük. Savanyúsággal tálaljuk.

    Megjegyzés: Így kevés szaftja lesz. Ha sokkal szeretnénk, akkor a krumplit külön süssük ki, és az elkészült húst ne süssük tovább.

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s