Tojás- és kenyérleves


Hozzávalók:

  • 2 l víz
  • 2 ek olaj
  • 1 ek rétesliszt
  • 1 kk kömény (őrölt vagy egész)
  • 1/4 vöröshagyma
  • 1 csokor pertezselyem
  • 1 kk őrölt paprika
  • 1 kk só
  • Tojással:

  • 2 db tojás (vagy személyenként 1 db, ha nem rongylevest szeretnénk)
  • 1 tk ecet vagy 1/2 tk ecet és 1 kk mustár
  • Elkészítés:

    Az olajon megpirítjuk a lisztet. Aztán megszórjuk paprikával, majd felengedjük egy bögrényi vízzel. Ezzel simára keverjük, majd hozzáöntjük a többi vizet is. Beletesszük a többi hozzávalót is. Kb. 10-15 perc alatt elkészül.

    Tojással: A többi hozzávaló után tesszük bele az ecetet/mustárt és a tojást, majd elkeverjük. Ha azt akarjuk, hogy egészben maradjon, csak lágyan keverjük el.

    Kenyérrel: A kenyeret megpirítva, felkockázva aprítjuk az elkészült levesbe.

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s