Répatorta


Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 7 dkg durvára tört dió/mogyoró
  • 16 dkg reszelt sárgarépa
  • 10 dkg cukor
  • 1,5 dl olaj
  • 3 tojás
  • 1/2 cs sütőpor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • Elkészítés:

    A tojásokat válasszuk ketté; a sárgáját tegyük egy nagy tálba. Adjuk hozzá a lisztet, kókuszt, diót, répát, cukrot, olajat és sütőport. Keverjük homogénre. A fehérjét verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk a masszába. Előmelegített sütőben, kikent tepsiben vagy formában süssük kb. 30-40 percig (tűpróba!). A csokoládét daraboljuk fel és vízgőz fölött olvasszuk meg. Azonnal kenjük rá a kész tortára, amit vagy rögtön kínáljuk, vagy tegyük be a hűtőbe kifagyni.

    Megjegyzés #1: Nagyon laktató sütemény.

    Megjegyzés #2: Az olvasztott csokiba keverhetünk egy csipet őrölt chilit az izgalmasabb ízélményért.

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s