Zebrakocka

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 5 ek kakaópor
  • 3 ek baracklekvár
  • 1 ek rum
  • 5 dkg vaj
  • 5 ek porcukor
  • kb. 3 dl tej
  • Krémhez:

  • 3 dl tej
  • 3 ek liszt
  • 1 tk vanília kivonat
  • 5 ek porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • Tetejére:

  • 100-200 g étcsokoládé
  • 1 kk olaj
  • Elkészítés:

    A krémmel kezdünk. A lisztet simára keverjük a tejjel, hozzáadjuk a kókusz felét és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt, ízesítjük vaníliával, cukorral, és elkeverjük a vajjal és a maradék kókusszal.

    A tészta hozzávalóit összedolgozzuk annyi tejjel, amennyi szükséges a jól formázható masszához. Három részre osztjuk, porcukorral megszórt deszkán tepsi méretűre nyújtsuk. A lapokat a krémmel együtt a tepsibe rétegezzük.

    Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét az olajjal, majd azonnal rákenjük a sütemény tetejére, mert hamar szilárdul. Néhány órát hűtőben pihentetjük.

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s