Frankfurti leves

Hozzávalók:

  • 1 kg kelkáposzta
  • 3 l víz
  • 0,5-1 kg virsli vagy kolbász
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 tk majoranna
  • Habaráshoz:

  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 ek keményítő vagy rétesliszt
  • Elkészítés:

    A káposztát megtisztítjuk és csíkokra vágjuk, majd főzni kezdjük a fokhagymával, sóval, borssal és majorannával. 30-40 perc múlva a réteslisztet a paprikával és tejföllel simára keverjük, és beleforraljuk a levesbe. Belekarikázzuk a virslit is (habarás előtt, ha keményítőt használunk). Egyet forr és kész.

    Megjegyzés: Gazdagíthatjuk sárgarépával, burgonyával is.

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s