Tökfőzelék


Hozzávalók:

  • 1 kg gyalult tök
  • 2 ek olaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek rétesliszt
  • őrölt pirospaprika
  • 1 csokor kapor
  • Elkészítés:

    Olajon megpirítjuk a reszelt hagymát, meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a tököt és megsózzuk. Fedő alatt, néha megkeverve, saját levében puhára pároljuk. Finomra vágott kaporral ízesítjük. A lisztet simára keverjük a tejföllel, majd ezzel besűrítjük.

    Advertisements

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s