Túrós-kakaós muffin


Hozzávalók (10-12 db-hoz):

  • 18 dkg finomliszt
  • 1 ek holland kakaó
  • 1/2 kk szódabikarbóna
  • 1/2 kk sütőpor
  • 1 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1,2 dl olaj
  • 2,5 dl kefír (vagy joghurt/tejföl)
  • túrókrémhez:

  • 13 dkg tehéntúró
  • 1 tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 ek reszelt citromhéj
  • 3 dkg vaj
  • cukor ízlés szerint
  • Elkészítés:

    A lisztet a kakaóval, szódabikarbónával és sütőporral összeforgatjuk. A tojást habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk az olajat. Lassan belekeverjük a kefírt is, majd a lisztet. A homogén masszát muffin formába öntjük, de csak a 2/3-áig, hogy legyen hely a túrónak is.

    Az áttört túrót összedolgozzuk a tojással, citromhéjjal, cukorral és puha vajjal. Egy teáskanállal bőven halmozunk belőle a tésztára. Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsül. Hagyjuk a formában 10 percig, majd rácson hűtsük további 20 percig.

    Megjegyzés: A túróba keverhetünk egy kevés csokipasztillát vagy gyümölcsöt is.

    Advertisements

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s