Diétás feketeerdő torta

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 6 db tojás
  • 4 ek teljes kiőrlésű liszt
  • 6 ek nyírfacukor
  • 1 dl olaj
  • 2 tk kakaópor
  • 1 cs sütőpor
  • Krémhez:

  • 1 nagy üveg meggybefőtt
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 5-6 ek nyírfacukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 cs habfixáló
  • Tetejére:

  • pár szem meggy vagy 5 dkg reszelt étcsokoládé
  • Elkészítés:

    Melegítsük elő a sütőt, a hozzávalókat mérjük ki, egy kapcsos tortaformát (20-25 cm) vajazzunk-lisztezzünk ki. A tojásokat válasszuk el, a fehérjét egy nagy tálba tegyük. Sózzuk meg, verjük kemény habbá, és a sárgájákat is dolgozzuk bele egyesével. Keverjük bele az édesítőszert, olajat, lisztet, kakaóport és sütőport is. Öntsük a formába és tegyük be sülni.

    Amíg sül, készítsük el a krémet. Csepegtessük le a befőttet. A levéből édesítőszer hozzáadásával pudingot főzünk. Mikor elkészült, belekeverjük a meggyet.

    Mostanra a piskóta is elkészült, de azért végezzünk tűpróbát. Hagyjuk kihűlni, majd szedjük ki a formából és vágjuk ketté. A tejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá. Az alsó tortalapra simítsuk rá a pudingot, majd a hab 1/3-át is. Tegyük rá a felső lapot, és a maradék tejszínhabbal vonjuk be a tortát. Díszíthetjük meggydarabokkal vagy reszelt étcsokoládéval. Tegyük hűtőbe pár órára, hogy jól kifagyjon.

    A receptért köszönet Bogcának!

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s