Paprikáskrumpli


Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • 1 tk egész kömény
  • 1-2 tk só
  • 1-2 tk petrezselyem
  • 20-25 dkg kolbász vagy virsli
  • 1 paradicsom (elhagyható)
  • egy kis csípős paprika (elhagyható)
  • Elkészítés:

    Aprítsuk fel a hagymát. Pucoljuk meg a krumplit és vágjuk hasábokra. Kevés olajon pirítsuk üvegesre a hagymát, adjuk hozzá a pirospaprikát és pár perccel később a krumplit is. Rövid ideig pirítsuk együtt őket, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi levet szeretnénk neki, de mindenképp lepje el a krumplit. Sózzuk meg, tegyük bele a köményt és a felkockázott paradicsomot és paprikát (ha teszünk bele). Fedjük le és főzzük puhára a krumplit.

    Közben karikázzuk fel a kolbászt/virslit. Amikor majdnem kész a krumpli, tegyük bele a petrezselyemmel együtt. Főzzük tovább lefedve. Kóstoljuk meg, hogy jó-e, s ha igen, savanyúsággal tálaljuk.

    Advertisements

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s