Bundás kenyér


Hozzávalók:

  • száraz kenyér szeletek
  • tojás
  • olaj a sütéshez
  • reszelt sajt (elhagyható)
  • lekvár a tálaláshoz (elhagyható)
  • Elkészítés:

    Hevítsük fel az olajat, közben üssük a tojást egy tányérba, sózzuk meg és habarjuk el. Ha sósan szeretnénk fogyasztani, reszeljük le a sajtot. Mikor forró az olaj, forgassuk meg a kenyeret a tojásban, majd tegyük be sülni. Mikor elkészült, azonnal szórjuk meg sajttal, hogy ráolvadjon. A műveletet ismételjük, amíg el nem fogy a kenyér; ha kell, pótoljuk a sajtot és tojást. Ha édesen szeretnénk, tálaljuk lekvárral.

    Megjegyzés: Készíthetjük melegszendvics sütőben is (így kevesebb olajat vesz fel!): a sütőt a szokásos módon bekenjük olajjal, majd a tojásban megforgatott szeleteket egyesével megsütjük. Vagy kettesével (mint a melegszendvicset), ha teszünk közé egy szelet sajtot is. 4 szelet toast kenyérhez 2 tojás kell.

    Advertisements

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s