Pirított tészta teriyaki csirkével

Hozzávalók:

  • 1 nagy csirkemell
  • 2 dl teriyaki szósz
  • 2 ek méz
  • 1 tk csípős paprikakrém
  • 1/2 dl extraszűz olíva olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 1 nagy piros kaliforniai paprika
  • 1/3 fej káposzta
  • 1/2 ek barnacukor
  • 2,5 dl szójaszósz
  • pici gyömbér
  • fenyőmag
  • 50 dkg spagetti tészta
  • kb. 4 dl víz
  • Elkészítés:

    A csirkemellet felkockázzuk, és egy tálban összekeverjük a mézzel, paprikakrémmel és teriyaki szósszal. Lefóliázzuk és legalább 2 órán át a hűtőben pácoljuk.

    A felhevített serpenyőben megpirítjuk a fenyőmagot. A zöldségeket csíkokra vágjuk és mellé tesszük, olíva olajjal meglocsoljuk. Amikor a káposzta kezd puhulni, megszórjuk cukorral és hozzáadunk 1/2 dl szójaszószt. Készre pirítjuk, ügyelve, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak. Ezután kivesszük őket az edényből.

    Helyükre a kettétört spagetti kerül, amit megpirítunk, majd ezt is kivesszük.

    Ezután a bepácolt hús kerül a serpenyőbe. Addig pirítjuk, míg a hús vajpuha, a szósz pedig szirupos nem lesz. Aztán a zöldségekre szedjük őket.

    Visszatesszük a tésztát a tűzre, meglocsoljuk a maradék szójaszósszal és kb. 1,5 dl vízzel. Lefedve pároljuk; a vizet szükség szerint pótoljuk, de csak annyit adjunk hozzá, amennyit a tészta felvesz. Ha eléggé megpuhult, hozzákeverjük a húst és a zöldségeket, majd pár percig együtt pirítjuk őket. Melegen tálaljuk.

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s