Húsleves


Hozzávalók:

  • 50 dkg hús
  • 2-3 l víz
  • 3 szál sárgarépa
  • 1-2 szál zeller levél
  • 1 kisebb zellergumó
  • 1 kis vöröshagyma
  • 1 marék tészta
  • egész feketebors
  • 1 csokor petrezselyem
  • Elkészítés:

    A zöldségeket tetszés szerint feldarabolva a hússal és fűszerekkel (kivéve petrezselyem és zeller levél) együtt betesszük a fazékba. Ráöntjük a vizet és lassú forralással főzzük (hústól függően 1-2 óráig), közben a képződő habot leszedjük (vagy a végén öntünk bele egy pohár hideg vizet). Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a tésztát, petrezselymet és zeller levelet, és készre főzzük.

    Advertisements

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s