Scone


Hozzávalók:

  • 20 dkg finomliszt
  • 6 dkg rétesliszt
  • 5 dkg porcukor
  • 2 tk sütőpor
  • 7,5 dkg vaj
  • 1,2 dl tejszín
  • 1/2 vanília kikapart belseje
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • Elkészítés:

    A liszteket összekeverjük a sütőporral, a porcukorral, a vaníliaszemcsékkel és sóval, majd elmorzsoljuk a vajjal. Ehhez hozzáadjuk az elhabart tojást és a tejszínt, majd a lágy tésztát összedolgozzuk. Lisztes deszkára borítva finoman másfél ujjnyira nyújtjuk, majd közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

    190 fokra előmelegített sütőben 17-18 perc alatt készre sütjük. Rácson hűtjük. Tejszínhabbal és valamilyen fanyarabb piros lekvárral kínáljuk.

    A receptért köszönet Mirelle-nek!

    Ehhez ajánlott: Szamócalekvár

    Advertisements

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s