Citromos-levendulás muffin


Hozzávalók (12 db-hoz):

  • 1/2 bögre cukor
  • 1,5 tk levendula
  • 1,5 tk reszelt citromhéj
  • 1,75 bögre liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1 kk só
  • 2/3 bögre író*
  • 1/3 bögre olaj
  • 1 tk citrom kivonat (vagy 1 kk citromsav)
  • 1 tojás
  • 2 tk olvasztott vaj
  • Elkészítés:

    Melegítsük elő a sütőt. Keverjük össze a cukrot, levendulát és citromhéjat úgy, hogy a levendula összetörjön. 2 evőkanálnyit tegyünk félre ebből. Egy másik edényben keverjük el a lisztet, sütőport, sót és szódabikarbónát. Egy harmadik tálban vegyítsük az írót a tojással és olajjal. Először keverjük össze a cukros masszát a lisztessel, majd adjuk hozzá az írósat is. Végül keverjük bele a citrom kivonatot. Amikor egynemű lett, kanalazzuk formákba. Kb. 15 percig vagy tűpróbáig süssük. Még melegen kenjük meg őket vajjal, majd nyomjuk bele őket a félretett cukros levendulába.

    *Író helyettesítése: 1 bögrényi mennyiség esetén 1 bögre zsíros tej + 1 ek citromlé/almaecet/fehérborecet. Ezt 5-10 percig szobahőmérsékleten állni hagyjuk.

    Advertisements

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s