Harcsapaprikás

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • 2 ek őrölt pirospaprika
  • 70 dkg afrikai harcsafilé
  • só, bors
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek rétesliszt
  • Elkészítés:

    Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, majd levesszük a tűzről és megszórjuk pirospaprikával. Ezután felöntjük 2 dl vízzel és felforraljuk. Beletesszük a nyolc egyforma szeletre vágott harcsát, ízesítjük sóval-borssal. Közepes lángon lefedve pároljuk. Mikor kész, kivesszük a szeleteket a léből, ha kell, kevés vízzel pótoljuk a szaftot. A lébe beletesszük a felkockázott paprikát és paradicsomot. A tejfölt elkeverjük a liszttel és egy kevés hideg vízzel, majd alacsony lángon 2-3 perc alatt besűrítjük vele a szaftot. Túrós csuszával tálaljuk.

    Ehhez ajánlott: Túrós csusza

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s