Borsófőzelék II.

Hozzávalók:

  • 400-600 g mirelit zöldborsó
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 2 ek liszt
  • só, bors
  • cukor
  • őrölt pirospaprika
  • Elkészítés:

    A borsót annyi vízben, amennyi ellepi megfőzzük kb. 20-30 perc alatt. Közben ízesítjük sóval-borssal és ízlés szerinti mennyiségű cukorral. A hagymát egy másik edényben megdinszteljük, majd hozzáadjuk a lisztet és együtt pirítjuk őket. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd hideg vízzel csomómentesre keverjük. Ezt beleöntjük a főzelékbe és egyet forralunk rajta.

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s