Zellerkrémleves


Hozzávalók:

  • 20 dkg zellergumó
  • 2 ek olaj
  • 2-3 ek rétesliszt
  • 1,5 l víz
  • 2 dl tej
  • pirított zsemlekocka vagy 1-2 marék tészta (elhagyható)
  • tejföl
  • Elkészítés:

    A megtisztított, felaprított zellert fedő alatt olajon, megsózva puhára pároljuk. Meghintjük liszttel, majd felöntjük vízzel. Mikor felforrt, botmixerrel összetörjük, majd a tej hozzáadásával (s ha még szükséges, vízzel) újra felforraljuk. Belefőzzük a tésztát is. Tálaláskor megtejfölözzük.

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s