Gyümölcsleves


Hozzávalók:

  • 30-50 dkg gyömölcs
  • 2 l víz
  • egész fahéj
  • szegfűszeg
  • szegfűbors
  • ízlés szerint cukor
  • 1 púpos ek keményítő vagy rétesliszt
  • 1-2 dl tejszín (elhagyható)
  • Elkészítés:

    A gyümölcsöt, fűszereket, cukrot a vízbe tesszük főni. Forrás után még 3-5 percig főzzük. Ekkor keverjük el a keményítőt a tejszínnel vagy a levesből kivett lével, majd keverjük el a levesben. Egyet forr és kész.

    Megjegyzés: Tehetünk bele 2-3 citromkarikát is.

    Advertisements

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s