Sajtos rúd és lapocska


Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg főtt burgonya áttörve
  • 20 dkg parmezán vagy ementáli sajt
  • 1 tojás
  • reszelt sajt (elhagyható)
  • szezámmag (elhagyható)
  • Elkészítés:

    A kihűlt burgonyát a vajjal, liszttel, sóval és lereszelt sajttal összedolgozzuk. Kétszer egymás után kinyújtjuk és összehajtjuk. Egy órát pihentetjük. Ezután megint kinyújtjuk vékonyra és ujjnyi szélességű csíkokra vágjuk. Kikent tepsibe téve tojással lekenjük és reszelt sajttal is meghinthetjük. Pirosra sütjük.


    Sajtos lapocska:

    Elkészítés:

    Ugyanebből a tésztából készül. Pihentetés után nagyon vékonyra nyújtsuk ki a tésztát és vágjunk belőle ferde négyszögeket. Kenjük le tojással és nyomkodjuk őket szezámmagba vagy szórjuk meg reszelt sajttal. Világos rózsaszínűre süssük őket.

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s