Teriyaki szószos csirke

Hozzávalók (2 főre):

  • 2 csirkecomb
  • 1 ek szaké
  • 2 ek olaj
  • Szószhoz:

  • 2 ek szaké
  • 2 ek mirin
  • 2 ek szójaszósz
  • ízlés szerinti mennyiségű méz, gyömbér, bors, szezámmag (elhagyhatóak)
  • Elkészítés:

    A combokat filézzük ki. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat és süssük aranybarnára a húsokat. Adjunk hozzá 1 ek szakét és lefedve pároljuk kb. 5 percig. Közben keverjük össze a szósz hozzávalóit, majd öntsük a csirke mellé és nagy lángon süssük tovább, amíg be nem sűrűsödik. Rizzsel tálaljuk.

    Megjegyzés: A mirint helyettesíthetjük fehérborral.

    Advertisements

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s