Epres papucs

epres papucs

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 60 dkg finomliszt
  • 7 g száraz élesztő vagy 2,5 dkg friss élesztő
  • 2 dl tej
  • 6 dkg cukor
  • 1 tojás + 1 a kenéshez
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • csipet só
  • Töltelékhez:

  • szamócalekvár
  • Elkészítés:

    Friss élesztő esetén 1 dl langyos tejben 1 ek cukor hozzáadásáva felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a száraz élesztőt (ha azt használunk), a sót, és a cukrot. Egy edénybe kimérjük a tejet, meglangyosítjuk, majd beleütjük a tojást és elkeverve a tésztához adjuk. Alaposan összegyúrjuk, majd az olvasztott vajat és a felfuttatott friss élesztőt is hozzá tesszük és a tésztába dolgozzuk.

    A kész tésztát konyharuhával lefedjük és meleg helyen egy órán át kelni hagyjuk. Utána vékonyan lisztezett deszkára borítva ujjnyi vastagra nyújtjuk és 10X10-es kockákra vágjuk. A kockákat kicsit meghúzkodjuk, majd egy bő teáskanálnyi lekvárral vastag csíkot húzunk a két, átellenes sarka között, a másik két sarkot pedig ráhajtjuk.

    A papucsokat sütőpapíros tepsire helyezzük, 20 percet állni hagyjuk, majd elhabart tojással lekenjük és aranyszínűre sütjük.

    Megjegyzés: Hajtogatott levelestésztából is jó lehet.

    A receptért köszönet Mirelle-nek!

    Ehhez ajánlott: Szamócalekvár

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s