Juhtúrós cukkinihajó kapormártással

Hozzávalók (8 db-hoz):

  • 2 db cukkini
  • 1 kis pohár tejföl/joghurt
  • 15 dkg juhtúró
  • fokhagyma
  • só, bors
  • olívaolaj
  • reszelt sajt
  • Mártáshoz:

  • olívaolaj
  • vaj
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 csokor kapor
  • 1 ek rétesliszt
  • 3-4 dl tej
  • Elkészítés:

    A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, majd hosszában és széltében is kettévágjuk. A közepét kanállal kikapargatjuk – erre nem lesz szükség. Sózzuk-borsozzuk és olívaolajat csepegtetünk rájuk. A juhtúrót tejföllel, ízlés szerinti mennyiségű fokhagymával és sóval kikeverjük. A hajókba töltjük őket, majd megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt rá nem pirul.

    Közben elkészítjük a mártást. A hagymát és a kaprot apróra vágjuk és vajas olívaolajon megpirítjuk, fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a lisztet és annyi tejet, hogy tetszetős állaga legyen. Igény esetén sóval-borssal ízesíthetjük. Barna rizzsel tálaljuk.

    A receptért köszönet Viának!

    Advertisements

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s