Cheddar leves

Hozzávalók:

  • 2 póréhagyma
  • 2 burgonya
  • 4 sárgarépa
  • 4 ek vaj
  • 6 bögre zöldséges húsleves
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1/4 tk őrölt kakukkfű
  • 1/4 t őrölt zsálya
  • ízlés szerint só és őrölt paprika
  • 1 bögre tej
  • 15 dkg Kerrygold Irish Cheddar sajt
  • Elkészítés:

    Mossuk, pucoljuk meg és szeleteljük fel a zöldségeket. Egy fazékban olvasszuk fel a vajat, majd 3 percig, folyamatos keverés mellett roppanósra pároljuk a zöldségeket. Adjuk hozzá a fokhagymát, kakukkfüvet, zsályát, sót és paprikát, majd öntsük fel a levessel. Forráspontig hevítsük, aztán fedjük le és 30 percig pároljuk. Turmixoljuk össze és adjuk hozzá a tejet és a sajtot. Melegítsük újra az egészet, de ügyeljünk arra, hogy ne kezdjen el forrni.

    Advertisements

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s