Szójaszószos csirke pirított fenyőmaggal


Hozzávalók (4 főre):

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 1-2 sárgarépa
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 ek fenyőmag
  • 4 ek étkezési keményítő
  • 10 ek szójaszósz (sötét)
  • Páchoz:

  • só, bors
  • 1,5 ek étkezési keményítő
  • kis víz
  • Elkészítés:

    Tisztítsuk meg és aprítsuk fel a húst. Rakjuk egy tálba a pác hozzávalóival, keverjük össze és tegyük félre. Aprítsuk fel a zöldségeket. Egy tapadásmentes edényben hevítsük fel az olajat és pirítsuk meg a fenyőmagot, majd adjuk hozzá a húst és süssük meg. Adjuk hozzá a zöldségeket és pirítsuk tovább pár percig. Ekkor öntsük rá a szójaszószt a maradék keményítővel, és süssük addig, míg sűrű állaga nem lesz. Tálalhatjuk rizzsel vagy salátával.

    Megjegyzés: Fenyőmag helyett szezámmaggal is jó. A keményítőt helyettesíthetjük rétesliszttel, de akkor már nem lesz diétás. :)

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s