Sült töltött zsemle


Hozzávalók (1 főre):

  • 1 db zsemle
  • 1-2 szelet sonka
  • reszelt sajt
  • kb. 2 ek tejföl
  • só, bors
  • vaj
  • Elkészítés (kb. 35 perc):

    Levágjuk a zsemle tetejét. Az alsó részt kivájjuk, a zsemlebelet félretesszük. A kalapot és az alsó részt megvajazzuk. A tejfölt összekeverjük a fűszerekkel, a reszelt sajt egy részével, a felaprított sonkával és az összetépkedett zsemlebéllel. Visszatöltjük a zsemlébe. A tetejére és a visszahelyezett kalapra rászorjuk a maradék sajtot. Sütőben addig sütjük, míg meg nem pirul. (Nálam 190 fokon kb. 25 perc.)

    Megjegyzés: Feldobhatjuk zöldségekkel, más fűszerrel vagy a tejföl helyett olívás kencével.

    Ehhez ajánlott: Olivás-bazsalikomos-sajtos kence

    Advertisements

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s