Csokis keksz


Hozzávalók (25-30 db-hoz):

  • 2 bögre liszt
  • 1/2 tk só
  • 1/2 tk sütőpor
  • kb. 17 dkg vaj
  • 1 bögre cukor (vagy 1/2 bögre fruktóz)
  • 1 cs vaníliás cukor (vagy valamennyi vanília kivonat)
  • 1 tojás és 1 sárgája
  • 200 g étcsokoládé
  • Elkészítés:

    Ha nem csokipasztillát használunk, daraboljuk fel a csokit. Keverjük össze a lisztet a sóval és sütőporral. Az olvasztott vajat keverjük el a cukrokkal és a tojással. A száraz és nedves összetevőket vegyítsük, adjuk hozzá a csokit. Sütőpapírral bélelt tepsibe diónyi gombócokat tegyünk 5 cm-re egymástól. Előmelegített sütőben 10-12 perc alatt elkészülnek. Dobozban sokáig eltarthatók.

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s