Mézes-szezámmagos csirke


Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • Bundához:

  • 1 tojás
  • 3 ek étkezési keményítő
  • 6 ek liszt
  • 1 ek olaj
  • 1,5 kk sütőpor
  • csipet só
  • kevés víz
  • Mázhoz:

  • kb. 200 g ketchup
  • 2-3 kk paprikakrém vagy chili
  • kb. 500 g méz
  • 5-6 ek szezámmag
  • Elkészítés:

    A húst apró darabokra vágjuk. A bunda hozzávalóit összekeverjük és annyi vizet adunk hozzá, hogy sűrű, nokedliféle massza legyen. Ebbe forgatjuk bele a húst, és állni hagyjuk, míg elkészítjük a mázat.

    A mázhoz pirítsuk meg a szezámmagot, majd keverjük össze a többi hozzávalóval. Forró olajon süssük addig a húst, míg szép aranybarna nem lesz, majd azonnal forgassuk meg a mázban. Rizzsel vagy sültkrumplival tálaljuk.

    Ehhez ajánlott: Ketchup Juli-suli módra

    Advertisements

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s