Gyümölcsös morzsa


Hozzávalók (2 főre):

  • 250 g gyümölcs (pl. szamóca, málna, alma stb.)
  • 2,5 ek cukor
  • 2 ek zabpehely
  • 5 dkg hideg vaj
  • 7,5 dkg finomliszt
  • Elkészítés:

    Az apróra vágott gyümölcsöket tegyük egy kivajazott hőálló tálba. Szórjuk meg 1 ek cukorral. A lisztet a vajjal addig morzsoljuk, míg morzsa állaga nem lesz. Keverjük hozzá a maradék cukrot és zabpelyhet. A morzsát oszlassuk el a gyümölcs tetején. Előmelegített sütőben aranybarnára süssük. Tálaljuk joghurttal, tejszínhabbal vagy vaníliafagyival.

    Megjegyzés: A diétás változatba mehet nyírfacukor és tönkölybúza liszt.

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s