Brí szederpite


Hozzávalók (12 db-hoz):

Tészta:

  • 1,5 bögre liszt
  • 1/2 tk só
  • 1/2 bögre vaj
  • 1 ek folyékony édesítőszer
  • kis hideg víz
  • Töltelék:

  • 2 bögre szeder
  • cukor és citromhéj ízlés szerint
  • Elkészítés:

    A megmosott bogyókat finoman hintsük meg cukorral és citromhéjjal. Melegítsük elő a sütőt. Az átszitált liszthez adjuk hozzá a sót, édesítőszert és puha vajat. Dolgozzuk össze, közben lassan adagoljuk a vizet, míg a tészta jól formázható és rugalmas nem lesz. Vegyük ketté, majd az egyiket nyújtsuk ki és szaggassunk ki köröket, amik pont kibélelnek egy muffin-formát. A tészta másik felével is tegyük ugyanezt. A kibélelt formákat töltsük meg bogyóval. Kb. 35 perc alatt süssük addig, míg a tészta aranybarna nem lesz.

    Megjegyzés #1: Nálam csak a tészta azon része lett nagyon közelről halványan aranybarnás, amelyik nem érintkezett a töltelékkel. Szóval fél óra múlva egy tűpróba többet mond, mint a szín.

    Megjegyzés #2: Ebből az adagból három mini pite formát (kb. 12 cm átmérőjű) is megtölthetünk.

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s