Bazsalikomos csirkecsíkok

Hozzávalók:

  • 45 dkg csontozott csirkemell
  • 1,5 ek mogyoróolaj
  • 3 ek aprított fokhagyma
  • 1 ek aprított gyömbér
  • 50 ml csirkehúsleves
  • 1 ek világos szójaszósz
  • 2 ek chilis babszósz
  • 2 ek szezámolaj
  • 1 marék bazsalikom
  • Elkészítés:

    Vágjuk fel a csirkemelleket 4×1 cm csíkokra. Melegítsük fel a wokot és öntsük bele az olajat. Amikor füstös, adjuk hozzá a gyömbért és a fokhagymát. Kicsit kevergessük, majd adjuk hozzá a húst és 2 percig kevergessük. Öntsük fel a levessel, adjuk hozzá a babszószt (és esetleg 1 tk cukrot). 5 percig főzzük. A végén hozzáadjuk a szezámolajat, a szójaszószt és a bazsalikomot. Rizzsel tálaljuk.

    Megjegyzés: Ha nincs itthon minden hozzávaló, akkor ezekkel helyettesítek: mogyoróolaj – napraforgóolaj; szójaszósz – fehérbor vagy kihagytam; chilis babszósz – chilipaprika krém vagy őrölt/felkarikázott chili; szezámolaj – szezámmag. Így is finom lett. :)

    Advertisements

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s