Párolt maradék zöldség formula


Hozzávalók:

  • 4-5 bögre bármilyen aprított nyers zöldség
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 cm nagyságú friss gyömbér
  • 1-2 ek szezámmag
  • 1 ek szezámolaj
  • Szószhoz:

  • 1 ek szezámolaj
  • 2-3 ek szójaszósz
  • 1-2 ek mirin vagy fehér bor
  • 1-2 tk agave szirup (vagy más hasonló édesítőszer)
  • őrölt paprika
  • Elkészítés:

    Melegítsük fel a tapadásmentes serpenyőt. Hevítsük fel benne a szezámolajat, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért. Addig süssük, míg illatozni nem kezd. Ekkor adjuk hozzá a zöldségeket, és folyamatos keverés mellett pirítsuk tovább. Ha kell adjunk hozzá pár kanál vizet.

    Keverjük össze a szósz hozzávalóit és öntsük rá a zöldségekre, mikor azok roppanósak. Mikor puhák lettek, keverjük hozzá a szezámmagot. Rizzsel tálaljuk.

    Megjegyzés: A képen lévő adagot csirkemellel is gazdagítottam. ^^

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s