Sajtos-spenótos táska

Hozzávalók (6 db-hoz):

  • 50 dkg pizza mozzarella sajt
  • 1 cs teljes kiőrlésű lisztből készült réteslap*
  • 1 tk olívaolaj
  • Spenóthoz:

  • 450 g fagyasztott spenót
  • 2 dl 1,5%-os tej
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk só
  • színes bors
  • Elkészítés:

    Egy lábosba tegyél 0,5 dl vizet, tedd bele a spenótot zúzott fokhagymát, sót, borsot, és fedő alatt főzd. Ha a spenót kiolvadt főzd még 10 percig. A keményítőt keverd el a hideg tejben, majd folyamatos keverés mellett add hozzá a spenóthoz. Amikor besűrűsödött, vedd le a tűzről és tedd félre hűlni. A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A sajtot vágd fel 6×1 cm vastag korongokra. A tepsit kend ki olívaolajjal. Dupla réteslapot használj a batyukhoz. A kiterített réteslap közepére kanalazz egy kis spenótot, majd tégy rá egy sajt korongot és csomagold be. A tetejét vékonyan kend be olajjal. Kb. 10-15 perc alatt aranybarnára sülnek.

    * Teljes kiőrlésű réteslapokkal könnyebb dolgozni, mert kevésbé szakad; viszont előfordulhat, hogy valakinek nem tetszik az íze.

    Megjegyzés: Az aranybarnaság inkább a batyuk sarkainál jelentkezik, mert ott kevesebb a töltelék.

    Advertisements

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s