Császármorzsa


Hozzávalók (4 főre):

  • 3 tojás
  • 4,5 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 30 dkg búzadara
  • 10 dkg cukor
  • 1 kk só
  • 5-10 dkg mazsola (elhagyható)
  • tálaláshoz:

  • lekvár
  • porcukor
  • Elkészítés:

    A mazsolát meleg vízbe (vagy rumba) áztatjuk. A cukor felét langyos tejbe keverjük, hozzáadjuk a búzadarát és a sót, majd csomómentesre keverjük. A tojások sárgáját elkeverjük a maradék cukorral, a fehérjéből kemény habot verünk. Ha a búzadara megduzzadt, hozzáadjuk a tojásos masszákat. Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd beletesszük a masszát. Folyamatos kevergetés mellett morzsalékosra sütjük, majd átforgatjuk benne a lecsöpögtetett mazsolát. Porcukorral meghintve, lekvárral tálaljuk.

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s