Meleg almakrémleves

Hozzávalók (2 főre):

  • 4 db közepes méretű alma
  • víz
  • cukor ízlés szerint (vagy 1 tk folyékony édesítőszer)
  • fűszerek (pl. 1 rúd fahéj, 3-4 szegfűszeg, narancshéj, szerecsendió stb.)
  • 1 dl tejszín (elhagyható)
  • Elkészítés:

    Hámozzuk meg és kockázzuk fel az almákat. Öntsük fel annyi vízzel, hogy épphogy úszkáljanak benne. Adjuk hozzá a fűszereket. Kezdjük el főzni. Ha megpuhult az alma, botmixerrel pürésítsük (előtte vegyük ki a darabos fűszereket). Ha krémesebben szeretjük, keverjük hozzá a tejszínt is. Őrölt fahéjjal, tejszínhabbal díszíthetjük.

    A receptért köszönet Viának!

    Advertisements

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s