Vastag palacsinta

Két féle – ízesítetlen és ízesített – változat. Az előbbihez mindenképpen kell valami szirup vagy öntet, az utóbbi magában is finom (de persze annak sem árt valami extra izé). :)

I. Hozzávalók:

  • 20 dkg finomliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 kk só
  • 1 ek cukor
  • 3 dl zsíros tej
  • 1 db tojás
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • I. Elkészítés:

    Elkeverjük a lisztet a cukorral, sóval és sütőporral. A halom közepébe egy mélyedésbe beleöntjük a vajat. A tojást elkeverjük a tejjel, ezt szép lassan, keverés mellett adjuk hozzá a lisztes masszához. Csomómentesre keverjük. Teflon palacsintasütőben sütjük ki alacsony lángon, nehogy megégjen.


    II. Hozzávalók:

  • 12 dkg finomliszt
  • 3 db nagy tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 púpos kk sütőpor
  • 1,5 dl tej
  • 1 csipet só
  • ízlés szerinti valami (pl. csokidarabok, banán, alma stb.)
  • II. Elkészítés:

    Válasszuk szét a tojásokat. A sárgájához adjuk hozzá a lisztet, sütőport, vaníliás cukrot és a tejet, majd kevergessük addig, míg sűrű és csomómentes nem lesz. A tojásfehérjét sóval verjük habbá, majd laza mozdulattal forgassuk bele a tésztába.
    Teflon palacsintasütőben süssük alacsony lángon. Az ízesítőt szinte azonnal rá lehet szórni a nyers oldalára.

    Megjegyzés #1: A fehér csoki nem jó választás, mert úgyis feketére ég. :D (Persze az íze attól még jó…)

    Megjegyzés #2: Tehetünk bele 1 ek holland kakaót is – ekkor csak 11 dkg liszt kell bele -, hogy a tészta is csokis legyen.

    Advertisements

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s