Paradicsomleves


Hozzávalók:

  • 1 l paradicsomlé vagy 140g sűrítettparadicsom
  • 1 l víz
  • 1-2 ek olaj
  • 1 ek rétesliszt
  • 1 kis fej vöröshagyma felaprítva
  • 1 babérlevél
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kk só
  • 1 ek cukor
  • 1-2 marék tarhonya (opcionális)
  • 1-2 marék tészta/rizs (opcionális)
  • reszelt sajt ízlés szerint (opcionális)
  • Elkészítés:

    Az olajon megpirítjuk a lisztet és a felaprított hagymát, felöntjük a paradicsomlével és vízzel. Simára keverjük és hozzáadjuk a fűszereket. Forrás után 10-15 percig főzzük alacsony lángon. Ekkor tehetünk bele tésztát/rizst, vagy tálaláskor reszelhetünk bele sajtot.

    Ha tarhonyásan szeretnénk, akkor a liszt helyett a tarhonyát pirítjuk az elején. A tarhonya puhulásáig kell főzni forrás után.

    Advertisements

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s