Házi gyümölcsfagylaltok

A választott gyümölcsöt pépesítve (és az esetleges többi hozzávalóval elkeverve) a mélyhűtőbe tesszük pár órára. Fontos, hogy a gyümölcsök érettek – már-már túlérettek – legyenek, így cukor hozzáadása nélkül is elég édes lesz a végeredmény.

Banán: 1 érett banán per fő.

Csoki-banán: 2 dl tejszín felverve, 4 db érett banán, 40-50g reszelt étcsoki.

Csokis-banános fagylalt

Málna: 0,5 kg málna, 2 dl tejszín.

Gyömbéres-cseresznyés: kb. 0,5 l magozott cseresznye, 1 csipet citromsav (vagy 1 citrom reszelt héja és fél citrom leve), 2-3 ek cukor, 1 tk őrölt gyömbér, 1 dl tejszín.

Meggy (4 adag): kb. 0,5 l fagyasztott magozott meggy, 3 ek kefír, 3-4 ek cukor. Ezt nem szükséges hűteni, azonnal fogyasztható.

Csokis-meggyes fagylalt

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s