Kakaós csiga

kakaós csiga

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 375 ml tej
  • 10 dkg margarin/vaj
  • 7,5 dkg kristálycukor
  • 65 dkg liszt
  • 1 cs szárított élesztő
  • csipet só
  • 1 cs vaníliás cukor
  • A töltelékhez:

  • 12,5 dkg vaj/margarin
  • 10 dkg cukor
  • 3 ek kakaópor
  • Elkészítés:

    Egy edénybe beleöntjük a tejet, hozzátesszük a vajat és a cukrot, majd felmelegítjük, hogy a vaj elolvadjon. Míg a tej melegszik, a lisztet összekeverjük az élesztővel, a vaníliás cukorral és a sóval. Ha még nem olvadt el a vaj, kikeverjük a tölteléket is. Ehhez csak simára keverjük a hozzávalókat. Ügyeljünk arra, hogy a vaj ne folyjon, mert akkor feltekerés közben a csigából ki fog csorogni. Ha a tejes-vajas lötty kész, hozzáöntjük a lisztes keverékhez, majd kézzel ruganyos állagú tésztává dagasztjuk. Azonnal mehet is a nyújtódeszkára. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd megkenjük egész a széléig a tésztát a töltelékkel és szorosan feltekerjük. Nagyjából 2 cm vastag csigákat vágunk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.

    Érdemes szellősen tenni őket, mert most fognak még csak kelni, nagyjából a duplája lesz majd a végső méret a kiindulásinak. 30 percet hagyjuk őket kelni a tepsiben, majd melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra. Mielőtt bemennek sülni, kenjük meg őket 2-3 evőkanál vajjal. Nagyjából 12 perc alatt készre sülnek. Légmentes dobozban lezárva 2-3 napig is elmaradnak és jó ízük/állaguk marad. Ebből a mennyiségből kb. 20 közepes méretű csiga lesz.

    A receptért köszönet Bogcának!

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s