Csokis-banános süti

csokibanan

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 5 db tojás elválasztva
  • 5 ek víz
  • 10 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 10 ek liszt
  • 3 ek kakaópor
  • Krém:

  • 2 liter tej
  • 5 cs vaníliás puding por
  • 2 cs bourbon vaníliás cukor
  • 1 kg banán
  • 12 ek cukor
  • Tetejére:

  • Tejszínhab
  • Reszelt csokoládé
  • Elkészítés:

    A tojás sárgáját cukorral (vaníliással is) vízzel habosra keverjük, beletesszük a kakaós-lisztes-sütőporos keveréket majd alaposan összekeverjük. Ezután jöhet a felvert tojáshab, óvatosan belekeverjük a felét, majd amikor a massza már könnyebb lett, jöhet a másik fele, és ezzel is nagyon finoman bánunk. 180 fokon 20 percig előmelegített sütőben sütjük.

    2 liter tejből pudingot főzünk a cukorral és a vaníliával. Ha kihűlt akkor a banánt felszeljük és bele dolgozzuk robotgéppel.

    Ha kész a piskóta, akkor félbevágjuk és megtöltjük a kihűlt banános krémmel, a közepére és a tetejére is kerüljön, majd jöhet a tejszínhab és a csokoládé. Betesszük a hűtőbe és pár órán belül már fogyaszthatjuk is, másnap a legfinomabb!

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s