Bailey’s

Hozzávalók:

  • 5 dl főzőtejszín
  • 2 tubus (340 g) cukrozott sűrített tej
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl frissen készített erős kávé
  • 3,5 dl whiskey
  • Elkészítés:

    A tejszínt felmelegítem és félrerakom. Egy edényben megkaramellizálom a cukrot. Szinte takarékon csináltam, és amint elkezdett barnulni azonnal lerángattam a tűzről, nagyon könnyen megég. Hozzáöntöm a meleg tejszínt – először nagyon ki akar futni – majd visszateszem a tűzre és takarékon folyamatos kevergetés mellett feloldom a tejszínben a karamellt. Belenyomom a két tubus sűrített tejet, hozzáteszem a vaníliás cukrot. Amíg ezeket kevergetem lefőzöm a kávét és azt is beleteszem. Miután minden homogén félrerakom hűlni. Nagyjából 2 óra múlva már elég hideg ahhoz hogy belekeverhessem a whiskeyt. Üvegbe töltöm, jól összerázom és beteszem pihenni a hűtőbe. Közel másfél liter készült belőle.

    A receptért köszönet Bogcának!

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s