Almás-fahéjas bögrés süti vaníliás öntettel

almafahej

Hozzávalók:

  • 2 dl joghurt
  • 2 dl cukor
  • 3 tojás
  • 1 kk fahéj
  • 125 g margarin
  • 4 dl liszt
  • 1 dl zabpehely
  • 1 cs sütőpor
  • 6-7 db meghámozott felkockázott alma
  • Öntethez:

  • 7 dl tej
  • 1 cs vaníliás puding
  • Elkészítés:

    A joghurtot, cukrot, tojást és fahéjat összekeverjük, a margarint megmelegítjük és beleöntjük. A lisztet és zabpelyhet átkeverjük a sütőporral, és ezt a folyékony részhez adjuk. A kis felkockázott almákat beletesszük a piskóta tésztába, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 180 fokon 20-25 percig , illetve tűpróbáig sütjük.

    A sülési idő alatt elkészítjük a sodót. 7 dl tejjel főzünk meg egy pudingot, és kb. 4 evőkanál cukrot, valamint vanília aromát teszünk bele. De akár olvaszthatunk egy kis étcsokoládét vagy karamell öntetet is készíthetünk!

    Advertisements

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s